Sommeljee Annamari Nikkel soovitab: kuidas säilitada kord juba avatud veini?
Kõige rohkem küsimusi veinisõpradelt olen ma saanud veinide säilitamise kohta. Väga sageli tuuakse kuurinurgast veinikast või paar välja, et paluda neile ekspert-hinnangut. Millal on õige hetk need ära juua ja kas nende hulgas on mõni vein, mis vääriks pikaajalist säilitamist? Kas on ikka nii, et mida vanem vein, seda parem?
"Oled kindlasti kuulnud ütlust, et vein läheb ajaga paremaks. Tegelikult päris tõsi see ei ole – vaid väga head ja kvaliteetsed (loe: pigem kõrgema hinnaklassi) veinid lähevad ajaga paremaks: punaste veinide karmid tanniinid küpsevad siidpehmeks ning valgete veinide mõõkterav tsitruseline hape muutub ajaga mahedaks ja marmelaadiseks või karm tammisus muutub nauditavalt pähkliseks ja võikreemiseks veini soliidsemasse ikka jõudes," kirjutab sommeljee Annamari Nikkel.