Kohvijook maitseb kõige intensiivsemalt kui jahvatate ube vahetult enne kohvi valmistamist, sest jahvatatud kohv hakkab oma maitseid ja aroome kiirelt kaotama, kirjutatakse portaalis Messerspezialist.de

Jahvatamine kohviveskiga

Kohviveskiga ubade käsitsi jahvatamine võib kohati natuke väsitav olla, kuid see on seda väärt. Kui see on teie jaoks siiski liiga aeganõudev, võite kasutada elektrilist veskit.

Oma kohvi ise jahvatamiseks saate valida erinevate veskite vahel. Peamiselt on turul saada teradega ja jahvatuskividega veskeid.

Teradega veskitel on mootoril töötav lõiketera, mis lõikab oad väiksemateks tükkideks. Võrrelge seda sellega, kui lõikaksite kohviube kööginoaga. Selle meetodi negatiivne külg on see, et tera ei suuda lõigata ube ühtlaselt ja tulemuseks on tasakaalustamata tass kohvi.

Jahvatuskividega kohviveskeid on kahte eri tüüpi: koonilise ja lameda jahvatuskiviga. Tegelikult töötavad need ühtemoodi – terad purustatakse kahe kivi vahel. Üks kivi pöörleb ja teine seisab paigal. Jahvatuse jämedus sõltub sellest, kui kaugel (jäme) või lähedal (peen) need teineteisest asetsevad. Jahvatuskividega veskid annavad tavaliselt ühtlasema jahvatuse, mille tulemuseks on rohkem tasakaalus ehk parem tass kohvi, kirjutatakse portaalis Paulig.ee

Tassi kohta vajate umbes 2 supilusikatäit ube. Sõltuvalt sellest, kui kange kohv teile meeldib, võite võtta, kas natuke rohkem või vähem.

Pange soovitud kogus ube kohviveskisse, seejärel määrake soovitud jahvatusaste. Ubade käsitsi jahvatamisel tuleb vaid hooba keerata. Elektrilisi kohviveskeid juhitakse nupu abil.

Kas soovite proovida kohvi jahvatamist, kuid ei soovi veskit osta? Kas teie veski on katki läinud? Ärge muretsege, saate kohvi jahvatada käsitsi ka ilma kohviveskita. Meetodid, mida tutvustame, ei pruugi olla hea püsiv lahendus, kuid hädaolukorras on need kindlasti abiks.

Purustage kohvioad uhmriga

Kõvade kohviubade purustamiseks peate nende uhmris jahvatamisel rakendama palju jõudu. Pange uhmrisse väike kogus ube ja töödelge neid mitu korda, nii saate ühtlase pulbri. See meetod võtab aega ja kannatlikkust.

Kohviubade rullimine

Pange kohvioad toidu sügavkülmutamiseks mõeldud kotti ja sulgege see hoolikalt. Seejärel asetage see kõvale pinnale ja asetage peale köögirätik. Järgmisena võtke taignarull ja rullige korduvalt üle koti. Sel viisil saate valmistada isegi väga peent kohvipulbrit.