28.03.2022, 19:25
Küpsisesõprade lemmikud: soodsad ja alati maitsvad kaerahelbepätsid ja kaerahelbeküpsised
Kaer maitseb koduselt ja turvaliselt. Kõik on lapsepõlves söönud võisilmaga kaerahelbeputru. Emad küpsetavad siiani lastele kaerahelbepätsikesi — lusikaga-plaadile-kiirelt-ahju-valmis-küpsiseid, kus sees ainult päris ja ehe tooraine. Ei jahuparandajaid, palmi- ega muid taimseid rasvu ega muud liigselt töödeldut. Kaer on suure toiteväärtusega ja kergesti seeditav, reguleerib meie veres suhkrusisaldust ja aitab alandada vererõhku. Kaerajahust küpsised on hea vahepala, sest tekitavad pikaks ajaks täiskõhutunde.

Kaerahelbepätsid
FOTO:
Krõbedad “Ladyfingersi” küpsised kaerajahuga sobivad suurepäraselt tiramisu või küpsisetordi valmistamiseks. Lisatud pole teragi nisujahu, muredus tuleb tärklisest. Kenad ka niisama kohvi kõrvale krõbistada!