Tippkokk Peeter Pihel üllatab Black Food Festivalil põnevate hõrgutistega
"Tooraine on meie restorani nurgakivi – kuidas ta on kasvatatud, kuidas meieni tuleb ja loomulikult millisena külaliste taldrikutele jõuab. Sellest mõttest lähtusin ka Black Food Festivali menüü koostamisel,” tutvustab Peeter Pihel. “Kontsept on küll oluline, aga me soovime, et meelde jääks toidu maitse ja mitte üksnes musta toidu efektne välimus.”
Pihel lisab, et musta toidu valmistamiseks on hetkel parim aeg – inimeste meeled on valmis sügis-talviseks ajaks, mil pimedust on palju ja maitsemeeled meid üha sagedamini tummistest maitsetest tulvil talvevarude suunas juhivad.
Spetsiaalselt ürituse jaoks koostatud Fotografiska menüüsse kuulub kolm rooga, mille koostisosadeks muu hulgas näiteks mustad torbikseened, grillitud munavili, krõbe lambasüda, lambavere pannkook ja põletatud kadaka äädikas.
Black Food Festivalil saab nautida ka paljude teiste kokkade ning söögikohtade hõrgutisi, millele lisab erilisust must värv. Valikus on kooke, jäätiseid, burgereid, nuudleid ja palju muud. Üritusele lisavad efektsust mustad kodusisustusaksessuaarid, ehted jne. Festivali meelelahutusprogrammi kuuluvad erinevad artistid, loomingulised töötoad ja võistlused, päeva juhib Robin Juhkental.
Korraldajad järgivad Terviseameti piiranguid ja nõudeid. Avatud on ka õueala. Eestis eelmisel aastal esmakordselt toimunud Black Food Festival Tallinn on varem aset leidnud ka Budapestis, Berliinis, New Yorgis, Londonis, Helsinkis ja mujal. Idee autori Regina Borose kinnitusel oli Tallinnas toimunud üritus seni toimunutest suurim ja menukaim. Festivalil sai nautida paljusid erinevaid musti toite, jooke, samuti soetada musta disaini ja muud mustavat.