"Tahan oma raamatuga öelda, et kunagi ei ole hilja alustada. Oled sa laps, noor, keskeas või vanem inimene! Ei ole vahet, millisest stardipunktist alustame, aga nädala, kuu või aasta pärast on olukord totaalselt parem. See on ka sõnum, mida tahan raamatuga edasi anda,“ ütleb Ott.

Kuna Ott treenib tippsportlaste kõrval ka igas vanuses keskmisi tavalisi inimesi, siis omab ta ka väga ülevaadet sellest, mida eestlased söövad.

„Muidugi oleks hea, kui ma saaksin oma klientide menüü kohta kohe kalorinumbrid, aga ma leian, et seda on neilt palju nõuda. Seega, palun neil tavaliselt oma toite pildistada. Ma tihti küsin üle, et kas te päriselt ka sööte sellist toitu. Tavaliselt on see toit väga lihtne, värve ega välimust ei ole ning ei teki isegi tunnet, et see võiks maitsev olla. See on olnud üks suuremaid üllatusi, näha, mida nad söövad,“ tunnistab Ott.

Ott ütleb ka, et eestlane kipub oma toitumisega tegelema üldjuhul siis, kui ülekilod on juba tekkinud. „Vähem teadvustame seda, millist lisaenergiat võime läbi normaalse toitumise enda päeva tuua. Kui palju meil jääb täna tegemata sellepärast, et meil lihtsalt pole energiat. Veedame lihtsalt aega. Tavaliselt ütlevad kontoriinimesed, et on õhtuks nii väsinud, et ei jõua midagi teha. Kui korrastame toitumist, siis hakkavad nad tajuma, et polegi nii väisnud ja jõuavad isegi trenni!“

Toidu ja veresuhkru mõju meie mõtlemisvõimele ja tahtejõule on teema, mis pakub Otile palju huvi ning millest ta ka oma uues raamatus juttu teeb.

Kuidas aga käib õige rasvapõletus? Mis on Oti nipid inimesi trenniga mitte ära ehmatada, neid motiveerida, mis tema lemmiksöök ning kas ta magusat ka endale lubada saab, kuula juba podcastist.

Saate stuudios olid lisaks Ott Kiivikasele Teele Teder ja Siiri Kirikal. Jälgi Oma Maitse tegevusi ka sotsiaalmeedias – Facebookis ja Instagramis.

Kuula seekordset saadet siit:

1x
00:00
">