Mandre jaoks on see suurim Eestis püütud kala, kuid ühest Põhja-Soome rabajärvest on ta koguni 6,8 kg haugi välja tõmmanud.

Põhja-Soome rabajärvest püütud 6,8 kg haug.

"Kalastus on looduse pildistamise kõrval üks mu hobidest. Püüan selleks aega leida, aga väga tihe kalastaja ma pole ja muud tegevused seavad omad piirid. Samas kui kusagile vee äärde satun, ikka loobin natuke, see on teraapiline tegevus, kus kõik muu ununeb", ütleb Mandre.

"Kala püüan alati söögiks, sest mul on suur pere toita. Mulle väga meeldib haugi grillida. Selleks tükeldan filee sobivateks tükkideks, lisan soola, veidi musta pipart, tükeldatud sibula, sidrunimahla, toiduõli. Segan kõik kätega läbi ja jätan ca 30-60 min seisma. Seejärel panen lihatükid sibulalõikudega koos vardasse ja grillile. Liha valmib kiirelt ja on mõnusaks suupisteks," jagab Mandre head haugi grillimise nippi ka Oma Maitse lugejatega.

Kuressaares kalarestorani juhtiv tippkokk Toomas Leedu soovitab vanema haugi liha valmistada järgmiselt:

"Vanad haugid pole enam maitsvad ja väidetavalt annavad nad kõige kvaliteetsemaid järglasi. Mida vanem haug, seda tuimemaks liha muutub (tuunikalaga on vastupidi). Lihtsalt praadida seda ei soovita, parem on teha kotletimass ja tuleks kõvasti lisada midagi rasvast. Mulle meeldib lisada linaskit või Pihtla kalakasvatuse forellifileed, see on oma värvilt haugiga väga sarnane. Tavalist (n-ö punast) forelli lisades jääb mass kirju. Mõnes peres lisatakse kala asemel rasvast sealiha. Kindlasti peaks lisama võis hautatud sibulat, tilli ja piimas leotatud saia."

Millest Oma Maitse oktoobrinumbris on juttu, saab lugeda SIIN