Juba 135. aastat tegutsev Tartu Mill kasutab eestimaist toorainet
„Jahu tootmine algab teravilja saabumisega Tartus asuvasse tehasesse, kus iga veskisse saabuv teraviljakoorem läbib põhjaliku kontrolli, mille käigus vaadatakse üle selle kvaliteet. Seejärel liigub teravili purustajatesse ja sõelakappidesse. Enne kui terast saab jahu, läbib ta purustajaid ja sõelakappe 4-5 korda. Erinevates sõelumiskappidel läbib jahu 15 erineva tihedusega sõela ning mõni tera läbib purustuse kuni 8 korda,“ kirjeldas Tartu Milli müügidirektor Sten Vendel jahu valmimisprotsessi peamisi etappe.
Vastavalt kliendi soovidele valmistatakse umbes 40 erinevat nisu- ja rukkijahu tüüpi. Klientideks on pagaritööstused, jaetarbijad ja HoReCa sektor. Tartu Mill’i Kalew’i jahud on suurima turuosaga jahud Eestis.
Vaata videost, kuidas milline on tera teekond jahuks saamisel ning sirvi Delfist ka teiste toidutööstuste videoid.
Avatud Toidutööstuste Nädal toimub Eesti Toidutööstuse Liidu, Maaeluministeeriumi ja Põllumajandus-Kaubanduskoja koostöös. Avatud Toidutööstuste Nädala elluviimine on rahastatud turuarendustoetusega.