Alates 1994. aastast töödeldakse kogu farmi piim oma väikeses meiereis. Kokku tegutseb Saidafarmi meiereis vaid kuus töötajat, kes valmistavad päevas ligi 600 kilogrammi jagu erinevaid piimatooteid.
Kui suur osa kohalikust mahepiimast valminud juustust-kohupiimast süüakse ära siinsamas Eestimaal, jõuab osa sellest ka Soome. „Erinevalt teistest toidutootjatest ei pane me väga suurt rõhku ekspordile, kuid siiski jõuab umbes 5% meie toodangust Soome, peamiselt Helsingisse. Sealsed tarbijad hindavad samuti väga looduslähedasi maitseid ja puhast toorainet,“ ütleb Juhan Särgava.

Just Eesti puhtas looduses kasvanud toorainet peab ta ka kohaliku toidutööstuste suurimaks tugevuseks. „Põhjavee- ja keskkonnahoid annavad mahetoodetele avalikkusele erilise tähendusega lisaväärtuse. Mahetoidu kasvatamisel elame tervikuna kergemas keskkonnakoormuses võrreldes tavalisega ning mahetootmine on loetud CO2 mõttes neutraalseks,“ ütleb Särgava.

Vaata videost, milline on väikese piimatööstuse igapäev ning sirvi Delfist ka teiste toidutööstuste videoid.

Avatud toidutööstuste nädal toimub Eesti Toiduainetööstuse Liidu, Maaeluministeeriumi ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja koostöös. Avatud toidutööstuste nädala korraldamist rahastatakse turuarendustoetusega.

Jaga
Kommentaarid