Öun Drinks on oma tootmismahtude poolest väike ettevõtte, kuid sellegipoolest arendab pidevalt edasi enda võimekust ja investeerib tootmisesse. „Viimaste uuenduste hulka kuulub uus õunamahla pressimisseade ja pastöriseerija. Lisaks oleme investeerinud šampanja pudeli korkimisseadmesse, mida kasutame igapäevaselt vahujookide tootmisel,“ ütles Roos.

Nagu ikka, saab kogu joogitootmine alguse toorainest. „Sügiseti kogume kokku Saaremaa ja mandri maheõunad. Need õunad on endasse püüdnud terve suve soojuse ning austuse ja pühendumusega pressime neist mahla, mis hoolikalt pastöriseeritakse. Maitseelamuse täiendamiseks lisame joogile kamaluga marju ja teisi värskeid koduaia ande. Viimasena saab limonaad ka väikese mulli. Seejärel villime ja pastöriseerime toote pudelis – säilitusaineid me ei kasuta. Viimaseks lisame pudelile sildid ja saadame kastidesse pakitud tooted poodidesse laiali. Ühe partii ehk umbes 2900 liitri toote tegemiseks kulub meil kaks ja pool päeva,“ kirjeldas Roos.

Vaata videost, kuidas valmib maheõuntest maitsev kihisev õunajook ning sirvi Delfist ka teiste toidutööstuste videoid.

Avatud toidutööstuste nädal toimub Eesti Toiduainetööstuse Liidu, Maaeluministeeriumi ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja koostöös. Avatud toidutööstuste nädala korraldamist rahastatakse turuarendustoetusega.

Jaga
Kommentaarid