Leiva tootmine koosneb kuuest etapist. „Leiva valmistamise protsess algab juuretise kasvatamisest, milleks kulub aega kuni 12 tundi. Järgmiseks etapiks on juuretise ja leivataigna ettevalmistamine. Kolmandas etapis toimub leivataigna vormimine - see tükeldatakse õige suuruse ja kaaluga. Edasi peab leib kerkima jääma kuni ta on valmis ahju küpsema minekuks. Viimaseks etapiks on viilutamine ja pakendamine. Toormest valmistoote saamiseks kulub kokku ligi 18 tundi,“ kirjeldas Kriisa.

Eesti toidu teeb tema sõnul eriliseks hea tooraine. „Kohaliku tooraine tarneahelates ja kõrges kvaliteedis võime alati kindlad olla, samuti selles, et ettevõtlikud Eesti inimesed teevad toidu valmistamisel suurepärast tööd. Toitudest võiksime kindlasti uhked olla oma traditsioonilise musta leiva üle, mis vaatamata rahvusvahelise köögi pealetungile endiselt eestlaste toidulaual kindlat kohta hoiab,“ sõnas Kriisa.

Vaata videost, kuidas toimub leiva tootmine Eesti Leivatööstuses ning sirvi Delfist ka teiste toidutööstuste videoid.

Avatud toidutööstuste nädal toimub Eesti Toiduainetööstuse Liidu, Maaeluministeeriumi ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja koostöös. Avatud toidutööstuste nädala korraldamist rahastatakse turuarendustoetusega.

Jaga
Kommentaarid