„Kui vedel šokolaad on valmis, siis tuleb see tempereerida – kuumutada kõigepealt 45 kraadini ja siis pidevalt segades jahutada umbes 30 kraadini. Seejärel saame alles šokolaadi vormidesse valada ja jahedasse tahkuma jätta,“ kirjeldab Lehtis. Kogu šokolaadivalmistamise protsess võtab aega umbes kolm päeva.

Lehtise sõnul pakub Eesti toidukultuur ka palju võimalusi traditsiooniliste šokolaadikommide kõrval põnevate kohalike maitsetega katsetamiseks. Näiteks leiab Chocolala valikust šokolaadis põdrasambliku, kuusevõrsekommi ja kasemahla karamelli. „Saame oma toodangus hästi ära kasutada Eesti puhtas õhus ja põhjamaiselt valgetes öödes kasvanud marju, mis on hoopis teistsugused kui näiteks lõunapoolsemates riikides kasvavad,“ sõnab Lehtis.

Kuigi Avatud Tööstuste Nädal toimub sel aastal erakorraliselt virtuaalselt, saab Chocolalas šokolaaditegemist siiski ka kohapeal uudistada. Kogu šokolaaditootmine toimub justkui muuseumis – kaitsva klaasi taga askeldavad šokolaadimeistrid, kelle tööd saab igaüks Tallinna vanalinnas asuvas šokolaadimuuseumis jälgida.

Vaata videost, kuidas valmivad täidisega šokolaadikommid ning sirvi Delfist ka teiste toidutööstuste videoid.

Avatud toidutööstuste nädal toimub Eesti Toiduainetööstuse Liidu, Maaeluministeeriumi ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja koostöös. Avatud toidutööstuste nädala korraldamist rahastatakse turuarendustoetusega.

Jaga
Kommentaarid