15 aastat taimetoitlane olnud Kadri Valsbergi ülevaade veganite kodusest toiduvarust. Millega asendada muna ja piima ning kuidas taltsutada isusid? Lisaks retseptid!
Kiire elutempo kasv on meie poelettidele toonud hulgaliselt juurde valmistoite. Seda ka vegan- ja taimetoidulettidel. Mida veganid oma külmikutesse ja kappidesse aga tegelikult varuvad?
Veganvalmistoitude valimisel kehtib üldjoontes sama soovitus kui mis tahes muu valmistoidu puhul – otsi ja vaata üle koostisosade loetelu ja seal sisalduvad lisaained. Tasub eelistada võimalikult vähe töödeldud toorainest valmistatud valmistoitu. Kauaaegsed taimetoitlased eelistavadki teha pigem kodus süüa, nii teatakse täpselt, mida toit sisaldab ja saab säästa ka mainimisväärselt raha.
Alljärgnevalt leiate Oma Maitse toimetaja Kadri Valsbergi soovitused isude taltsutamiseks ja maitsvate taimetoitude retseptid.
Kui te piimatooteid ei eelista, siis saate piimast tehtud paneer’i asendada tofuga. Proovige tofukarrit spinatikastmes!
Bataadisupp mustade ubadega on väga lihtne, aga samas toitev ja tervislik supp, mida võib võtta seda isegi hautisena.
Veganite porgandikook vanillikastmega on pehme, mahlane ja pähkliselt krõmpsuv!
Šokolaadimuffinid taimse koorega on täiesti vegan! Muffinid jäävad ülimalt mahlased ja püsivad nii veel mitu päeva. Kergelt hapukasmarjane vahukoorekeerd muffini peal on lausa kirss tordil.