Täna stardib Toidufilmide festival
Täna õhtul saab kinos Sõprus alguse teist korda toimuv Toidufilmide festival, mis toob toidu- ja kultuurihuvilisteni küllusliku valiku toiduga seotud dokumentaalfilme. Ürituse eesmärgiks on näidata toiduvaldkonnas tegutsejate pühendumist, kirge ning ka murekohti ja teha seeläbi kummardus kõikidele kodumaistele professionaalidele, kes meile igapäevaselt toiduelamusi pakuvad.
Seekordse festivali programmi kuulub 10 dokumentaalfilmi, mille teemade hulgas on näiteks suurejooneline Bocuse d’Or kokandusvõistlus (“Aitäh Bocuse”), toiduraiskamise probleem ning võimalikud lahendused (“Toiduvõitleja”), kvaliteetse kohvi kasvatamine (“Varjus kasvanud kohv”), tipprestorani praktikantide väljakutsed (“Etapp: kulinaariapraktika”), gurmeekokanduse ajalugu (“Haute cuisine: tippkokanduse sünnilugu”) ja palju muud. Korraldajate kinnitusel on filmivalik pandud kokku just nii, et “menüüs” leiduks midagi igale maitsele.