25.08.2020, 21:03
Näpunäiteid mineraalvee nautimiseks
Vesi on meie keha jaoks oluline ja tervislik. Alljärgnevast loost saate teada, millega peaks mineraalvee nautimisel arvestama! Soovitused pani kokku portaal Essen&Trinken.de
FOTO:
- Tugevalt gaseeritud veel on kitsas klaasist serveerides vahuveini sädelev efekt. Mida õhem klaas, seda meeldivam on seda juua.
- Ärge serveerige mineraalvett sidruniviiludega, kuna selle aroom ja happesus eemaldavad vee enda maitse ja iseloomu.
- Mineraalvee jahutamiseks on sobivaim temperatuur - 10 kraadi Celsiuse järgi. Ärge jahutage seda kraaniveest jääkuubikutega. Need võivad mineraalvee maitset moonutada. Kui te ilma ilma jääkuubikuteta hakkama ei saa, siis valmistamage need samast mineraalveest.
- Veepudeleid, eriti plastpudelid, tuleks alati hoida päikesevalguse eest kaitstult.
- Eelistage toidu kõrvale kergelt gaseeritud mineraalvett. Ohtra süsihappegaasiga mineraalvesi kipub toidult maitse röövima.
Asjatundjate hinnangul loetakse looduslikuks mineraalveeks põhjavett, millel on ravitoime, näiteks mineraalsoolade, gaaside, orgaaniliste ühendite, mikroelementide, radioaktiivsuse, pH või temperatuuri tõttu.
Looduslik mineraalvesi on erilise puhtusega, sest vesi tuleb maapõuest ja villitakse pudelitesse otse väljumiskohas.
Maailmakuulsad mineraalveed on Evian, Ty Nanti, Perrier, Vossi, Gerolsteiner, Saint Geron, Ferrarelle ja Hilldoni.