Marit Ilisoni eksperimantaalne talukook.

Vähemalt osadele disaineritele pole kohviku- ja restoranimaailm üldse mitte uus ja võõras. Tallinna hea toidu sõbrad teadsid kuni selle suveni, et Marit Ilison oskab luua lisaks rõivastele ka imelise atmosfääriga söögikohti - ja siis üllatas ta kõiki veel ka koogipoe Maailma Parim Kook avamisega. Selle valikut saab ka Disainimuuseumi hoovikohvikus proovida.

Maailma Parim Porgandikook on kindlasti maailma parim porgandikook – seda kinnitavad sööjad Eestist, Londonist, Berliinist ja New Yorgist. Samuti saab oma mahlasuse ja maitse eest palju komplimente traditsioonilisel hapupiimakoogil põhinev Eksperimentaalne Talukook. Mõlemat neist saab kohvikus maitsta. Lisaks ka Kõigevaba Šokokooki, mis koosneb peaaegu ainult õhust, armastusest ja natukesest gluteenivabast jahust!

Lilli Jahilo kaneelirullid.

“Mulle meeldib süüa teha ja küpsetada ning õhtusööke planeerida. Kombineerida maitseid ja värve, samal ajal kogu aeg võimalikult lihtsat joont hoides. Kui argitöös on käsil pikad protsessid, annab toiduvalmistamine võimaluse mõtted välja lülitada ja tulemust koheselt nautida,” ütleb Ilison. “Kõige rohkem meeldib mulle luua roogasid just nendest asjadest, mis parajasti kapis olemas on või mida aiast korjata saab. Üks kõige lahedamaid eksperimente on olnud eelmisel suvel Esna mõisa aiast korjatud ja valmistatud assortii nimega “Variatsioonid suvikõrvitsaõitele”, kus erinevate täidiste ja valmistusviisidega elus esimest korda õitega katsetasin. Kunagi tahaksin õppida tegema head laksasuppi.”

Kindlasti on põhjust sel õhtul vanalinna jalutada ka tradistiooniliste maitsete austajatel, sest näiteks Lilli Jahilo on lubanud pakkuda absoluutselt igal kontinendil armastatud kaneelirulle.

“Näiliselt lihtsad, aga seest siiruviirulised, tekitades heaolutunde hetkega. Ajatu klassika, mis kõnetab inimesi üle maailma,” tutvustab ta oma kaneelirulle ise.

Disainerite köögikatsetuste kõrvale pakuvad jooke Metsik Kohv ja Peenjoogivabrik Nudist.

Hoovikohvik on avatud kõigile, kes armastavad häid maitseid ja mõnusat atmosfääri. 29. augustil tähistatakse lisaks Muinastudele ööle ka Muuseumiööd, mille puhul on muuseumi uksed avatud ka sel õhtul tavapärasest palju kauem ehk samuti kella 23ni ja tasuta näeb Eesti tarbekunsti püsinäitust "Kogutud teosed" ja Ingrid Alliku näitus "SEKRET / CEKPET. Omalooline peitus".