Balti Jaama Turul on üks hubane pisike koht SurfCafe, mis pakub imemaitsvat kohvi igale maitsele! Kohvik asub tänavatoidu alal, niiet istumiskohtade pärast on seal pidevalt võitlus. Seega väldi seda ja haara kohv kaasa ning mine jalutama!

Naudi päevakohvi, mis on spetsiaalselt kohviku baristade poolt valitud eksootilistest ubadest ning oma retsepti järgi tehtud. Apelsini aroom, maasika magusus, vürtsitatud iirise täidlus - need on vaid mõned märksõnad päevakohvide laiast valikust. Või meeldib sulle hoopis V60, Chemex, Aeropress?

Minu lemmik soojal suvepäeval on hoopiski üks ja ainus Matcha Tonic, mis on nii värskendav ja paitab lausa su hinge. Kes matcha teed joonud on ja see ei ole meeldinud, soovitan toonikuga varianti proovida. Matchale iseloomulikku “heinast” maitset on kergelt tunda, kuid tooniku värskendav maitse muudab joogi otsekui suviseks kokteiliks. Miks mitte proovida jääkohvi mango siirupiga, mis on üsna ebatraditsiooniline kooslus, kuid töötab imeliselt! Mango lisab magusust ning annab joogile jällegi kerge suvise meki juurde.

Samuti saab SurfCafest Kalamaja, kui mitte kogu Tallinna, parimat masinajäätist ja kookospalle.

SurfCafe


Planeeri matk looduses koos piknikukorviga

Ilusad ilmad kisuvad ikka loodusesse. Ja kõik ju teame, et värskes õhus läheb kõht kiiresti tühjaks ja toit maitseb kohe ekstra hästi! Pane punt kokku ja sõitke rabamatkale! Selleks puhuks soovitan sulle Tallinnas viibides saiakesi armsalt Marleenilt. Kirjuta talle Instagrami ja anna tellimus sisse, kuid arvesta, et kliente on tal palju! Seega varu aega ja kannatlikkust. Aga ma luban, et sa ei kahetse.

Saiakeste valik pigem väike, aga see on ainult hea, sest valida ma ei suudakski! Minu lemmik on mandlicroissant, mille seest leiad mõnusalt palju kreemi ja sai ise lihtsalt sulab suus ja kaob sekunditega. Croissant on nii mahlane ja niiske, kui saia kohta nii öelda saab. Teiseks hitiks on moonirull, mis oli samuti justkui teisest dimensioonist. Imeliselt pehme ja hõrk, glasuuri voolab iga ampsu järel. Varu salvrätte!

Marleeni saiakesi saab vahelduva eduga ka Coffery kohvikust kohapealt osta ning kõrvale hõrku kohvi juua. Ideaalne kooslus! Saiakeste hinnaklass on pigem kõrgem, 3 saia eest tuleb välja käia 10 eurot. Vaata Instagramis @saibymarleen

Sai by Marleen

Avasta suvist Haapsalu

Minu lemmik suviseks sihtkohaks on juba mitu aastat olnud Haapsalu. Selles armsas linnas peatudes on hommikuseks traditsiooniks saanud Müüriääre pagari saiakesed. Ükskõik, millist saia sa proovida kavatsed, ma luban juba ette ära, et see on imeline valik! Saiakeste valik on suur, valmistu, et veedad seal natuke pikemalt aega. Minu lemmik pagarikojas on mooni-martsipani sai! Martsipanist seal puudus pole ja saiake on reaalselt nii suur, et ühest on küll, sest tegemist on korraliku magusalaksuga! Hinnaklass tallinlase jaoks pigem odav. Enamik saiakesi maksid 1,50 eurot ja olid 100% oma hinda väärt ka. Miks mitte siis võtta saiakesed kotiga kaasa ja minna linnusevaremete vahele jalutama, sõita ratastega promenaadile või Ungru lossi varemete juurde piknikule - pühapäeva idüll!

Pastoraat Pärnus.

Veeda mõnus rannapäev Pärnus

Suvepealinnas võiks ju korra suve jooksul ära käia küll! Kui ilm rannas peesitamist ei soosi, on Pärnus siiski tegevust küllaga. Mõnusa brunchi osaliseks koos imeliste saiakestega saad kohvikust Pastoraat. Olen nende saiakesi mitmel korral proovida saanud ja käsi südamel - need on ühed parimad saiad, mis ma eales söönud olen. Kaneelisaiake on mu kindel valik alati! See on Pastoraadis pealt parajalt krõbe, aga hammustades tunned kohe kui pehme saab üks saiake olla. Kaneelitäidis seal vahel on kreemine ja hõrk. Teine lemmik on pähklisaiake, millel korralik karamellikiht peal. Sarnaselt kaneelisaiale väga niiske ja pehme, pähkleid oli seal tõesti ohtralt. Hinnad Pastoraadi saiakestel on täiesti mõistlikud, jäävad ka alla 2 euro kanti.

Müüriääre pagarist ostetud saiakesed.

Sõida Lõuna-Eesti kuppelmaastiku vahele

Lõuna-Eesti, eelkõige Võrumaa ja Võru, on kohad, kuhu ma tahan ikka ja jälle tagasi minna. See loodus ja kuppelmaastik on seal küll eriliselt maagiline! Sama eriline on Võrus asuv Katariina kohvik, mis on sama koha peal tegutsenud juba 29 aastat. Nostalgilise interjööriga on nad vallutanud paljude inimeste südamed. See on kohvik, kus ma näen end 65-aastaselt sõbrannadega kohvitamas. Kohvik on enamjaolt tuntud oma varahommikuse värske saiakeste valiku järgi. Kohapeal valmistatakse saiu terve päev.

Eelnevalt on selgeks saanud, et olen magusafänn, seega minu valituks osutub ka Katariinas alati moonirull. Ma pole vist ühegi moonisaia sees nii palju mooniseemneid näinud! Üks on kindel - Võrumaalt ei leia sa mujalt nii pehmeid ja maitsvaid saiakesi niivõrd suure valikuga. Ühtlasi on tegemist minu nimekirja kõige odavamate saiakestega. Nimelt kõige kallim saiake maksab 1 euro, kuid ei jää sugugi alla eelnimetatud küpsetistele.

Paki sõbrad ja saiakesed autosse ning sõitke Karula Rahvusparki või nautige küpsetisi Tamula rannapromenaadil.

SurfCafe


* * *

Naudi koos imelise toiduga Eesti suve! Kõikide eelnimetatud kohtade pikemad kirjeldused ja lood leiad Instagramist @v6rukael

Kes on Võrukael? Olen 26-aastane toiduarmastaja ja -nautleja, töötan kokana viiendat aastat. Minu huvi erinevate toidukohtade vastu on meeletu ja kirglik. Sageli aga ei oska valida, kuhu sööma võiks minna. Tahaks ju uusi kohti proovida, aga samas ei tahaks pettuda? Selleks, et neid raskeid olukordi vältida, otsustasin teha instagrami kasutaja, kus hindan üsna põhjalikult erinevaid toidukohti. Pigem olen rõhku pannud väiksematele ja vähemtuntud kohtadele ning inimestele, kuid valikust leiab ka ammu armsaks saanud kohti. Kasutajanimi on @v6rukael, sealt leiab rohkem infot minu tegemiste ja käimiste kohta.