“Loodame, et uus pruulikoda aitab meil koduturul enam kanda kinnitada. Seni on meie fookus olnud pigem ekspordil, aga stabiilsem ja suuremate mahtudega tootmine võimaldab nüüd enam ka kodusel turul konkurentsi pakkuda,” sõnas Mesi. Ta lisas: “tegutsesime mustlaspruulijatena kuus aastat, aga siis tuli piltlikult öeldes sein ette ja tundsime, et ettevõte vajab arenguks oma pruulikoda.” Mesi sõnul jäi teistes pruulikodades õlut pruulides puudu paindlikusest ja katsetamise võimalustest, mis tema hinnangul pidurdasid õlletootja kasvamist.

Järgmiste ambitsioonikate eesmärkidena toob Anderson’s Craft Beer’i juht välja purgiliini investeeringu ja Tartusse head toitu ning meelelahutust pakkuva õllekoja loomise. “Purgiliini rajamine on üks oluline põhjus, miks üldse oma pruulikoja kasuks otsustasime. Purk on parim pakend käsitööõllele ja seetõttu plaanime suurema osa oma toodangust lähiajal ka purki panna.” Pruulikoja tegevjuht lisab,et purgiliini soetamine võetakse ette siis, kui pruulikojas aktiivne töö juba käib ja kõik alustamise raskused on ületatud.

Tartus Tähe tänaval asuva väikepruulikoja teine suur eesmärk on tuua kokku kohalikud inimesed. “Soovime, et meie pruulikojast saaks tore kogukondlik koht, kus saab mõnusalt aega veeta - olgu selleks tehase tuur, õllekoolitused, mõnusad õhtusöögid ja BBQd või veel hoopis midagi muud.” Mesi tõdeb, et sinna läheb veel pisut aega ning praegu läheb kogu aur uue pruulikoja käima tõmbamisele. “Hetkel on pruulikoja tegemistesse kaasatud ettevõtte neli osanikku, kellel kõigil on lisaks õllepruulimisele ka päevatöö. Selleks, et saavutada uue tehase maksimaalne võimekus, vajab pruulikoda abijõude, mistõttu ongi uute inimeste värbamine peagi päevakorral.”

Omanäolise toodangu poolest tuntud Anderson’s Craft Beer’i põhivalikusse kuulub viis erinevat õlut, sealhulgas mitu erinevat hapu õlle maitset. “Esimesed uues pruulikojas toodetud õlled on IPAd, kuid samaaegselt on tammevaatides käimas ka tumedate ja kangete õllede projekt. Lisaks toodame ka traditsioonilisemaid laagerõllesid ja jätkuvalt keskendume põnevate maitsekombinatsioonidega hapude ja metsikute õllede tootmisele, mis on alati olnud meie suur tugevus ja nišš.”

Tänaseks on Anderson’s Craft Beer’i pruulikoja alt kokku müügile jõudnud enam kui 30 erinevat õlut, nendest kangeim on 21,9% ja lahjeim alkoholivaba õlu. Pruulikoja retseptuuri taga seisab õllemeister Sten Anderson, kes alustas 7 aastat tagasi kodupruulijana ning sarnaselt paljudele teistele kodumaistele pruulmeistritele haris ennast raamatute ja Interneti abiga. Samuti on Steni teadmised tulnud kogemustega - Anderson’s Craft Beer’is on ta õllemeister olnud rohkem kui 5 aastat.

Anderson’s Craft Beer on 2014. aastal loodud väikepruulikoda, mis sai alguse kahe IT-valdkonnas töötava õlleentusiasti ühisest huvist ja kirest õlle vastu. Tänaseks on pruulikojast kasvanud üks tuntuimaid mustlaspruulikodasid, mis oma esimesed õlled tootis Genika pruulikojas (Dr Jones, Major Tom, Mrs Robinson), Tankeris (Dr Jones Senior) ja seejärel Lehe pruulikojas. Pruulikojas saab hetkel tööd 3 inimest, kuid kindlasti vajatakse tulevikus rohkem abikäsi.

Anderson’s Craft Beer on Eesti Väikepruulijate Liidu liige. Eesti Väikepruulijate Liit on loodud 2013. aastal eesmärgiga arendada Eesti käsitööõlle, -veini ja -siidritootmise traditsioone ning edasi viia Eesti alkoholikultuuri pakkudes kvaliteetseid tooteid ja harides tarbijat. Liitu kuulub täna enamik Eestis tegutsevatest väikestest õlle-, siidri- ja veinitootjatest, kelle toodangumaht ei ületa 5 miljonit liitrit aastas.