Järgmiseks tomateid, sest need annavad roale natuke haput mekki juurde. Sobivad nii konserveeritud kui värsked, mis parasjagu käepärast on. Ning loomulikult seened. Eelistatult sellised, mida ei pea eelnevalt kupatama. Nagu mõned puravikud, riisikad, liimikud või kukeseened. Veendu ainult, et need tõepoolest süüa kõlbavad.

Ja lõpuks mais. Siinkohal võib muidugi tekkida küsimus, miks sul purk maisi metsas kaasas on? Kuna me kalast juba juttu tegime, siis ütleme, et sa oled parasjagu kalal. Kala aga ei võta, kalamees samuti mitte ning järele jäänud maisi oleks niisama ära visata ka näotu. Seega on mõistlik see pintslisse pista.
Aga kui sul maisi parasjagu käepärast ei ole, võid selle asendada mõne teise produktiga. Näiteks kartuli või porgandi või millegi muuga. Kõige parem hautis tuleb ikka nendest toiduainetest, mis sul parasjagu võtta on. Arvesta ainult, et osad asjad vajavad valmimiseks pisut rohkem aega kui teised.

Nüüd asu süüa tegema. Tükelda liha, tomatid ja seened ning pane need potti. Või mõnda muusse küpsetamiseks sobivasse anumasse. Lisa mais, näpuotsaga soola ja pipart, sega kogu kupatus läbi ning riputa tule kohale. Varsti peaks sul potis podisema maitsev hautis.

Vaja läheb:
Purk konserveeritud maisi
Viis-kuus väikest tomatit või paar suurt
Peotäis seeni
Tükk liha
Soola, pipart