Pekaanipähklid

Need pähklid on maitsvad ja sobivad südame-veresoonkonna haiguste ennetamiseks ning meeleolu parandamiseks. Pekaanipähklite tarbimisest võib abi saada nii stressi ja depressiooni kui ka põletikuliste seisundite korral.

Sarapuupähkel

Sarapuupähkel on rikas foolhappe ja kiudainete poolest, seetõttu soovitatakse seda sageli rasedatele ja kõhukinnisuse käes kannatavatele naistele.

Mandlid

Mandlite söömine hoiab ära neerukivid ja neurodegeneratiivsed haigused, näiteks Parkinsoni või Alzheimeri tõbi. Nende tarbimine vähendab ka kolesterooli taset kehas.

Mandlid on rikkad kaltsiumi poolest, mistõttu on nad osteoporoosiga inimesele suureks abiks. Need sobivad hästi sportlastele, aga ka rasedatele ja imetavatele naistele.

Kuidas teha pähklivõid?

Jahvatamisel vabaneb pähklitest õli. Parema konsistentsi saamiseks võite pähklivõile lisada ka veidi õli. Üks parimatest õlidest selleks otstarbeks on ekstra neitsi kookosõli. Sellel on pehme ja meeldiv maitse ning saate sellest palju tervislikke rasvu.

Natukene lisamaitset!

Veidi üllatavama maitseelamuse saamiseks võite pähkleid muude koostisosadega ühendada. Kakao, vanilje või kaneel sobivad pähklitega alati hästi. Võite oma maitse järgi valida magusama või soolasema lisandi. Kasutage ühtlase konsistentsiga pähklivõi saamiseks köögikombaini.

Pähklivõi põhiretsept

400 g valitud pähkleid

90 g ekstra neitsi kookosõli

1 sl meresoola

Naturaalsed maitseained: vanilje, kaneel, kakao jne.

Magusaine vastavalt vajadusele: mesi, agaavisiirup jne.

Selleks, et köögikombain korralikult töötaks, peaks maapähklivõi olema valmistatud suures osas pähklitest. Töötlemise lihtsustamiseks ja seedimise kergendamiseks tuleks pähkleid enne töötlemist eelnevalt mitu tundi leotada.

Maitsvaid ideid pähklivõi kasutamiseks

Täitke datlid või ploomid pähklivõiga.

  • Määrige seda kuivatatud puuviljaviiludele ananass, banaan või õun.
  • Kasutage pähklivõid smuutides või jogurtites.