30.07.2020, 14:09
RETSEPT | Külm gazpacho on kuumal suvepäeval suurepärane toit!
Gazpacho on traditsiooniline Andaluusia supp, mis on valmistatud tooretest köögiviljadest ja mida süüakse külmana. Kuumadel suvepäevadel pakub külm köögiviljasupp suurepärast kosutust!
FOTO:
Koostisosad:
- 3 viilu tahket saia
- 1 tk punane paprika
- 2 küüslauguküünt
- 1 tk sellerivars
- 1/2 kurki
- 800 g tomateid
- 4 sl oliiviõli
- 2 sl punase veini äädikat
- soola-pipart
- näpuotsatäis suhkrut
- 1-2 sl värskelt pressitud sidrunimahla
- külma aedviljapuljonit
- basiilikulehti
Gazpacho koosneb suuresti tomatitest, kurgist ja paprikatest, mida püreestatakse koos tahke saia, oliiviõli, punase veini äädika ja ürtidega.
Gazpacho varieeruvad maitsed
Lisaks köögiviljadele ja värsketele ürtidele saad gazpachole maitset anda ka suitsupeekoniga. Prae peekon krõbedaks, lõika tükkideks ja puista supile!
Soovi korral koori tomatid eelnevalt. Tee tomatite alumisse otsa terava noaga ristlõiked ja pane need ca 15 sekundiks keevasse vette. Tõsta vahukulbiga välja, jahuta veidi ja eemalda koor.