Maitserännak mööda eestlaste lemmikpaiku: suuna pilk horisondile ja kujutle end sööma Tais, Vahemere ääres või Skandinaavias
Tahaks rännata, aga sel aastal mitte eriti kaugele. Ainult kõige lähema mererannani, kus liiv krudiseb varvaste vahel ja peegelsileda merepinna lööb virvendama mööduv briis. Kujutlesime meiegi end söömas näiteks õiget panna cotta't, mahlast moussaka't või kohevat kookoseriisi koos Tai moodi küpsetatud kalaga.
Järgnevalt vaaritame häid, just neid reisidelt korjatud maitseid, mis meelest pole läinud. Itaalia panna cotta pole mitte mingi puiseks tarretatud rõõsk koor, vaid võdiseb taldrikul, on rammus ja pehme.
Kreeklaste baklažaanivorm moussaka satub aeg-ajalt eestlaste toidulauale kui hakklihavorm, ja seda on ka jahtunult mõnus käe vahelt süüa.
Rootsist pärit pisikesed mandlijahust ühe-ampsu-kardemoninupsud võluvad pehmusega. Soe kartulisalat on ka meie suvises menüüs oma kindla koha sisse seadnud.