PÄEVA ROSIN | Toore liha sõprade menüüsse kuuluv ajatu klassik boeuf à la tartare ehk lihtsalt böff
Kui te armastate boeuf à la tartar´i, siis teate kindlasti, et selle toidu oluliseks tingimuseks on värske, kvaliteetne tooraine ja böff peab olema hästi maitsestatud!
Selle klassikuks saanud roa sünd jääb 19. sajandisse, nimetus on tulnud terminist „à la tartare“, mis tähendab serveerimist tartar kastmega.
Peenestatud veiseliha sees andsid tooni sibul, must pipar, kapparid ja munakollane ning seda serveeriti koos tartar kastmega. Möödunud sajandi alguses sai Prantsusmaal kuulsaks aga ilma kastmeta versioon ja veisetartari hakati pakkuma koos toore munakollasega.
Böffi on ülilihtne kodus teha, meeles tuleb vaid pidada, et liha enda maitse tuleks hoida võimalikult puhtana. Otsi välja hakklihamasin või kui oskused lubavad, siis valmista noaga kraabitud versioon. Böffi maitsestamiseks sobib hapukurk, kapparid, anšoovis, punane sibul, murulauk, sool, veidi suhkrut, must pipar. Tuleb vaid leida endale sobiv kooslus!
Loe lisaks:
Millest Oma Maitse värskes numbris juttu, vaata SIIN