Oma Maitse uuris toitumisnõustaja Annely Sootsilt, miks siis ikkagi lastele nii väga jäätis maitseb ja mida peaksime jäätist ostes silmas pidama?

"Miks lapsed jäätist armastavad? Sellepärast, et see on magus ja maitsev. Mina ei ole laps, aga armastan jäätist väga. See on üks vähestest magustoitudest, mida tarbin. Ka eakad armastavad jäätist, hea ja lihtsalt kättesaadav magustoit. Jäätist valides peaks vaatama tema koostist. Kui see on naturaalsest piimast jm naturaalsetest komponentidest, siis ei ole temas midagi halba," ütles Annely Soots.

"Soovi korral on võimalik ka valmistada jäätist ise kodus, nii piimast kui taimsest joogist, lisades soovikohaseid marju jm komponente. Näiteks banaani ja maasikaid sügavkülmutades ning külmutatuna kookoskoorega blenderdades saame hea koduse maitsva ja tervisliku jäätise. Silmas peab aga pidama, et jäätis on siiski magustoit ega asenda põhisöögikordi. Arvesse tuleks võtta päeva toitu tervikuna, arvestada jäätise rasvasisaldust jt koostisosasid ning söödavat kogust," andis Soots head nõu.

Valmistage kreemist (justkui) banaanijäätist, mis koosneb ainult ühest koostisosast – küpsest banaanist. Seda mõnusat maiust lihtsalt peab proovima! Sobib ka veganitele, ja gluteeniallergikutele! Lisaks lühikesele koostisosade loetelule avaldab see banaanijäätis muljet ka lihtsa valmistamisviisiga!

Koostisosad:
Küpsed banaanid (rusikareegel: 1 banaanist saate 1 portsjoni jäätist). Eelistage ökoloogiliselt kasvatatud banaane!

Valmistamine:

  • Koorige banaan ja lõigake ühesuurusteks tükkideks.
  • Pange viilud sügavkülmikusse ja külmutage üleöö.
  • Püreestage külmutatud viilud kannmikseris. Töödelge segu 4-5 minutit, kuni see on kreemjas. Kaunistamiseks puistake peale hakitud šokolaadi või pähkleid.


Kodune banaanijäätis

Koostisosad:

2 suurt banaani
2-4 supilusikatäit magustamata mandlipiima

Valmistamine:

  • Asetage külmutatud banaaniviilud ja 2 sl magustamata mandlipiima blenderisse.
  • Töödelge segu 2-3 minutit kõrgel kiirusel ja lisage vajadusel veidi mandlipiima.
  • Kui banaaniviilud on koos mandlipiimaga püreestatud, meenutab tulemus paksu smuutit. Serveerimisel raputage peale mustikaid, piparmündilehti ja kookospuru. Valmis kohe nautimiseks!