Vaata, milline näeb välja Taani kultusrestorani Noma 2020 suvemenüü!
Nimeka René Redzepi juhitud maailmakuulus restoran Noma pöördus sel kuul tavapärase toimimise juurde tagasi, avades uksed menüüga, milles esindatud nii kohalikud köögiviljad kui ka vanad tuntud lemmikroad.
Restoran pakkus mõnda aega pärast koroonakriisi järgset taasavamist välitingimustes burgereid, kuid nüüd ollakse mõningate muudatustega Noma tavapärase menüü juures tagasi, vahendab FineDiningLovers.com.
Noma 2.0-l on sõltuvalt aastajast ja tooraine päritolust kolm eristatavat menüüd: mereannid (veebruar - mai), köögiviljad (juuni - september), ja mets- ning ulukid (oktoober - detsember).
Rõhuasetus on pandud viimase 2 aasta parimatele roogadele, mille keskmes on taimekuningriigi maitsvaimad saadused, nende vahele pikitakse lisaks grillitud mereandidele ka mõni lihatükk.
Vanade lemmikute seas on menüüs esindatud värskete ürtidega roosilõhnaline söödav "muld", mis ilmus esmakordselt Noma menüüsse 2018. aasta köögiviljahooajal. Menüüst võib homaari ja austrite kõrval leida ka tsitruselise noodiga sipelgad.
Heitke pilk mõnele Noma 2020 suvemenüü parimale palale (saadaval kuni 3. oktoobrini, siis saavad peateemaks mets ja ulukid).
Avamispäeval tervitasid restorani sissepääsu juures külalisi sajad rippuvad sibulad ja küüslaugud.
Mõned suvemenüü parimad koostisosad
Auster ja tomat
Salat grillitud ubade ja marjadega, millele sipelgad annavad tugeva tsitruselise noodi.