Michelini tärniga pärjatud restoran hakkab trahvima broneeringu teinuid, aga seejärel mitteilmunuid
Fergus Hendersoni ja Trevor Gulliveri kaasomandis olev populaarne restoran ei ole jäänud puutumata sotsiaalse distantseerumismeetme nõudest tingitud vähenenud rahalisest kattest. Inimesed, kes broneerivad laua, aga ei ilmu kohale, muudavad niigi juba koroonakriisist tingitud keerulise olukorra restoranide jaoks veelgi raskemaks, vahendab FineDiningLovers.com.
"Tore on ahjud uuesti kuumaks kütta ja taaskord häid asju taldrikule panna. Paljude mitteilmumine pole aga vastuvõetav. Ühest pandeemiast piisab! Siit ka lõivu kehtestamise mõte", rääkis Trevor Gulliver.
Restorani St John broneerimissüsteemi sõnastus on järgmine: "Nii külaliste kui ka töötajate turvalisus on meile ülimalt tähtis. Kooskõlas valitsuse suunistega võetakse kasutusele ranged meetmed, et leevendada COVID-19 riski. Selleks, et mitte kannatada mitteilmujate käitumisest tingitud kahju, palume võtta arvesse, et kui te ei teavita meid broneeringu tühistamisest e-posti teel, võtame selle eest lõivu 20 naela inimese kohta."
Ideed on toetanud ka mitmed Suurbritannia juhtivad restoranikriitikud:
Hiljuti võtsid broneeringu teinute, kuid mitteilmunute teemal sõna ka kuulsad Briti kokad Tom Kerridge ja Paul Ainsworth, hinnates külastajate käitumist olukorras, kus restoranid on pärast kriisi ja vahepealset sulgemist niigi põlvili, isekaks.