Viimsi Kohvikutepäev toimub kuuendat korda ja juba teist aastat võtab sellest osa ka perekond Hussar, kelle kodu asub vaiksel ja rohelisel tänaval, mille naabruskonda jäävad hoolitsetud aiad. Kodukohvik tõi Oma Maitse Hussarite 5-liikmelisele perele külla, et saada osa nende meeleolukast päevast alates ettevalmistusest ja lõpetades viimaste külalistega.

Käpakese kohviku reklaamsilt.
Triin Hussar ütleb naerdes, et temast on saanud vastne roosikasvataja, kauneid roosasid õisi jagub terassi ümber ohtralt, nende lähedusse kaetakse täna ka Käpakese kodukohviku külastajatele lauad. Just sellist nime kannab pere lemmik, 5-aastane väärika käitumisega kass Käpake. Terrassi plaanib pereisa Lauri spontaanseks vabalavaks jätta, kus soovi korral saab mikrofoni haarates mõtteid avaldada.
Ettevalmistused kohvikutepäevaks.
Triinule meeldivad varahommikud, sest siis saab palju ära teha ja nii on Haabneeme koolis puidutehnoloogia õpetajana töötaval naisel tihti harjumuseks suunduda ainurgas asuvasse töökuuri, mis ühele taaskasutuse pooldajale omaselt peidab rikkalikku varandust. Sõpradelt koguneb Triinu tööruumi riiulitele põnevat kraami, mis kõik on oluline, ootab oma õiget aega ja inspiratsiooni või on siin lihtsalt mõneks ajaks hoiul, näiteks viimati sai Triin just sel eesmärgil sõbrannalt karbitäie roostes naelu ja traati. Ta nendib, et arvatavasti ei saa nende asjade väärtusest meisterdamisega mitte sina peal olijad esmapilgul ehk arugi. Triin ütleb, et ta ei raatsi asju ära visata, sest igast puutükist saab midagi teha.

Kohvikutepäev on Hussarite pere jaoks oodatud sündmus ja tänavuse kohviku teemal on mõtteid kogutud juba aasta jagu. Sel korral on Hussarite "Käpakese" kohvik" üks ligemale 70 seas, just selline on üritusest osavõtvate kodukohvikute arv. Igal pereliikmel on oma ülesanded, näiteks pere noorim laps Herman sõidab laste elektriautoga aia ees ja kutsub huvilisi külla. Ettekandjate rollis olevad tütred Johanna ja Anette on saanud ette vanaema valmistatud põlled, mille mustris kajastuvad kassid, viimase võib leida ka spetsiaalselt tänaseks kõigi pereliikmete jaoks valmistatud särkidelt, millelt Johanna poolt kujundatud muhe kasspilt vastu vaatab. Kõik kohvikuga seotud detailid on perel läbi mõeldud ja tunda on ka naabrite toetust. "Üksteisele elatakse kaasa ja soovitakse edu," räägib Triin.

Õues ootab külalisi fotostend.
Hussarite koduaias on väljas ka eelmise aasta üks tõmbenumbreid – fotosein, mis pakub toredaid jäädvustamise võimalusi.

Pere plaanib korraldada oksjoni, kus pakkumisele läheb Triinu meisterdatud 2-kordne nukumaja, mis on sisustatud ka mööbliga. Aias on lisaks ka väike müüginurk, kust võib leida peretütarde Johanna ja Anette poolt meisterdatud esemeid, kauneid kaarte ning järjehoidjaid.

Uurisime perekond Hussarilt, kas nad on suured kohvikuskäijad?

"Kui sõidame Eestis ringi, siis proovime külastada kohvikuid, mis erinevates piirkodades huvitavad tunduvad," ütleb Triin, kelle jaoks on oluline elu tähistamine. Erilise sündmuse tuules minnakse sageli koos perega kohvikusse ja nii mõnestki sellisest külastusest on jäänud toredad mälestused.

Pere pisemaid rõõmustab mängunurk, mille mudaköögis jätkub tegevust pikemaks ajaks.
Hussarid panid eelmise aasta kodukohviku pidamise kogemust arvesse võttes kokku menüü, milles leidub mehiste burgerite ja isetehtud friikartulite kõrval ka pannkooke ja vahvleid. Aias ootab lapsi suur mänguala ja korvpallihuvilised saavad oma visketabavust proovile panna. Melomaanist pereisa Lauri võtab täna aga DJ rolli, tütred ütlevad naerdes, et esikõuts DJ LH mängib hoogsaid jazzi-, R&B ja soulirütme.
Perekond Hussari meeleolukas kodukohvik.

Esimesed külalised saabusid Hussarite koduõuele keskpäeval ja veel õhtul kell kaheksa oli see rahvast täis. Triin ütleb, et nad valmistasid 60 burgerit ja küpsetistele tehti päeva peale lisa. Ta lisab naerdes, et kõik kuivainevarud kasutati ära.

Triin koos tütardega.

Mida soovitaksite neile, kes plaanivad järgmisel aastal kodukohvikute päevast osa võtta?

"See oli ainult nautimist täis päev. Sain aru, et ei ole vaja endast välja minna ja kui miskit läkski valesti, siis võtsin seda huumoriga, näiteks õppisin tellimusi vastu võtma ilma, et need kohe ära ei ununeks. Meie 5-liikmeline perekond oli suuresti ettevõtmise põhijõuks ja oluline on see, et kõik usaldasid üksteist. Appi tulid ka minu vanemad ja sõbranna. Oluline on avatud olek ja rõõmu jagamine iga inimesega, kes tuleb," võtab Triin meeleoluka päeva kokku!

Päeva lõpuks veidi väsinud, aga õnnelikud Lauri ja Triin Hussar.
Jaga
Kommentaarid