09.07.2020, 13:13
Tervislik küpsetis | Gluteenivaba toorjuustukook, kus pole ka suhkruga liialdatud
Kreemise toorjuustukoogi saad magusaks kas agaavisiirupi või steeviast siirupiga. Lisa seda vaid veidi. Mureda koogipõhja segasin kokku aga kookos- ja mandlijahust.
Kadri Valsberg
Koostisosad:
PÕHI:
- 40 g kookosjahu
- 60 g mandlijahu
- 20 g kookoshelbeid
- 70 g sulatatud kookosõli
TOORJUUSTUKIHT:
- 250 g toorjuustu
- 450 g hapukoort
- 2 tk toatemperatuuril muna
- 2 tl agaavisiirupit või steeviasiirupit
- 2 tl vanillipastat
Valmistamine:
- Sega kõik põhja komponendid kokku ja vajuta segu küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø 20 cm) põhja. Kata koogivorm väljastpoolt fooliumiga.
- Siis sega kokku kõik toorjuustutäidise komponendid, vala see koogipõhjale ning tõsta suure ahjuplaadi peal 150-kraadisesse ahju. Vala ahjuplaadile vesi, et ahjus oleks piisvaalt niiske. Lase koogil küpseda 1 tund ja 15 minutit. Enne serveerimist lase koogil rahulikult maha jahtuda.