18.07.2023, 19:15
Lihtsalt vastupandamatu! | Kaerapõhjal kirsi-kohupiimakook
Krõbedale kaerapõhjale tarretatud kook pakub samal ajal ka mahlast ja siidiselt koorest suutäit.
FOTO:
Koostisosad:
MURETAINAST PÕHI:
- 300 g kaerajahu
- 200 g võid
- 100 g toorroosuhkrut
- 1 tk muna
- 1 tl soola
KOHUPIIMAKIHT:
- 125 g mascarpone't
- 600 g kohupiima
- 400 ml rõõska koort 35%
- 1 dl toorroosuhkrut
- 1 tl vanillsuhkrut
- 1.5 sl želatiinipulbrit
KIRSIKIHT:
- 800 g puhastatud kirsse või mureleid
- 2 sl toorroosuhkrut
- 1 tl kartulitärklist või maisitärklist
- 2 sl želatiinipulbrit
KAUNISTAMISEKS:
- 200 ml rõõska koort 35%
- 1 tl vanillsuhkrut
- veidi kirsse või mureleid
Tarretatud marjakoogid koos kohupiima- või koorekihiga maitsevad ideaalselt. Nende hapumagus sümbioos on ka toitainete omastamise poolest suurepärane.
Oled juba tellija?