05.07.2020, 13:05
RETSEPT | Grillitud kapsalohud toorsuitsusingiga
Suvine neoonroheline krudisev kapsapea on elamus omaette. Valged tihedad kapsad peavad hetkel oma koha loovutama peale kasvavatele kergekaallastest noortele, mida ei ole vaja liialt töödelda. Selles soojas salatis saavad kokku grillilt läbi käinud noor kapsas, särtsakas tšilli, kitsejuust ja toorsuitsusink. Ilus maitsekooslus, mida võib ka eraldi käiguna serveerida.

FOTO:
Koostisosad:
- 400 g suvine noor kapsapea - lohkudeks lõigatud
- 1 tk punane tšillikaun
- 100 g pehmet kitsejuustu
- peotäis röstitud Kreeka pähkleid
- 1 tk peenestatud küüslauguküüs
- 100 g toorsuitsusinki (näiteks prosciutto't)
- sidrunimahla
- oliiviõli
- värsket tilli
- soola ja pipart