Kui aedlinnas või vanavanemate peenramaal kasvasid kapsad, kartulid, kaalikad, porgandid, peedid, herned, oad, redised, rõigas, rabarber, naerid, kurgid-tomatid, salat, maitseroheline, kõrvitsad, suhkrupeet ja marjad, siis võib vast öelda, et mõne üksiku erandiga on uute põlvkondade peale tulles kasvatatavaid taimeliike ikka vähemaks jäänud, nii on praegu 30ndates olevate inimeste vanemate linnaaedadesse jäänud suures osas tomatid-kurgid ja salatiroheline, kuid laiemat söögiks mõeldud taimede sortimenti seal enam ei leidu.

Õnnelikud on need, kes on saanud oma lapsepõlvesuved, kas maal vanavanemate juures või aedlinnas veeta, sest juba varakult taimekasvatamise teadusesse kaasatuna teatakse täpselt, kuidas aiasaadused välja näevad ja mida nendest süüa teha saab.