Kööginippide teema tundub ammendamatu, sest alati lisandub mõni uus. Esmapilgul väikesena tunduvad nipid võivad aga igapäevaselt köögis toimetamise kordades lihtsamaks muuta, kirjutab toidublogija Christiane Emma Prolic.

1. Kuidas on võimalik vältida sõrmede värvumist mõne toiduainega kokkupuutumisel?

Kui soovite lõigata peeti või muid tugevatoimelisi puu- ja köögivilju, hõõruge käsi eelnevalt oliiviõliga, see hoiab värvained eemal. Abiks tulevad muidugi ka ühekordsed kummikindad.

2. Kuidas lõigata sibulat nii, et pisarad ei voolaks?

Kas olete üks neist, kes on sibula tükeldamisel tekkivate väävliühendite suhtes tundlik? Igal juhul peaksite võtma selle töö jaoks väga terava noa. Nüri tera pigistab sibula rakke veelgi ja see eraldab ärritavaid aineid. Kõige parem on on nuga, lõikelauda ja käsi korraks külma voolava vee all niisutada. Võite proovida ette panna ka ujumisprillid!

3. Kuidas laimimahla vilja seest kätte saada?

Laimidest saab paremini mahla kätte, kui veeretate neid käega surudes tööpinnal, lõikate seejärel pooleks ja torkate viljaliha enne mahla välja pigistamist noaga.

4. Kuidas murulauku säilitada?

Murulauk püsib külmkapis nädal aega värske, kui seda pesta, mähkida niiskesse köögipaberisse ja seejärel panna plastkotti.

5. Kuidas seeni puhastada?

Seeni ei tohiks rohke veega pesta, sest need imavad palju vett ja muutuvad käsnjaks. Nende puhastamiseks on kõige parem kasutada väikest pintslit või nuga.

Jaga
Kommentaarid