Kas olete koolitanud Leenut selleks, et koos temaga avalikku kohta sööma minna?

“Ei ole. Leenu on vanem loom ja mõnikord näitab iseloomu, kuid üldiselt kuulab hästi sõna. Leenu ei ole selline, et väga laua peale kipuks. Ta on hästi käituv koer, kelle jaoks on oluline, et sotsiaalne elu tema ümber käiks. Leenu on väga hea restoranikoer!”

Milline on kaaskülastajate reaktsioon?

“Pigem positiivne. Leenu ei näe väga koera moodi välja. Eestis on olukord hea, sest paljudes kohtades on lemmikloomad lubatud. Üldjoontes teised einestama tulnud koeraomanikud on arusaajad, paljudel ei ole võimalik oma lemmikut üksinda koju jätta ja seepärast võetakse nad ka söögikohtadesse kaasa. Leenu veedab söögikohtades valdava osa ajast minu süles. Võib juhtuda, et koerad reageerivad mingis olukorras, mis on ka loomulik, kuid väga murdjat looma ei ole ma väljas söömas käies küll kohanud.”

Kas teil on oma lemmikkohad, kus te koos käite?

“Jah! Leenu ei saa nendes kohtades tihti süüa, aga talle meeldib uksest sisse minna. Talle meeldivad toidulõhnad, see hoiab teda toonuses. On söögikohti, kus teda tuntakse ja talle on tema minevikust tingitult mõned asjad rohkem lubatud.”

Leenu on hülgamise üle elnud koer ja Marek on varjupaikade teemal sõna võtnud ning julgustanud inimesi võtma vanemaid lemmikuid varjupaikadest.

“Kui mul on vaba aega, siis jalutan palju ja Leenu on harjunud, et astume ka kusagile sisse. Tema lemmikud on “Kolm sibulat” Pelgulinnas ja Nõmmel “Kius” ning jaamarestoran “Elsa”, kus pukutakse pardifileed a’la Leenu. Need on kohad, kus ta tunneb end kui kala vees!”

Kui väljas käite, kas tal on oma menüü?

“Leenule meeldib väga süüa. Üldjoontes proovin hoida enda toidu tema omast lahus. Paljud asjad ei ole koertele lubatud, aga kui ta midagi väga tahab, siis ikka pakun. Lähtun sellest, et ta on juba vana koer ja ma ei tea, mis elu ta varasemalt elas. Leenu on mu ellu nii palju rõõmu toonud ja kui pakutav toit talle halba ei tee, siis saab ta ikka väikese ampsu.”

Kas on olnud ka olukordi, kus Leenu ei ole söögikohas ainuke neljajalgne?

“Sellistes olukordades võib Leenu esialgu näidata vastasele oma meelsust. Ta tahab, et kõik oleks tema kontrolli all. Leenule ei meeldi, kui inimesed tõusevad ja ära lähevad. Ta võib selle peale haugatada kui ruumis midagi muutub.

Kord sattusime ühte sushibaari, kus oli einestamas Eesti hagija kaasa võtnud perekond, kes oli looma jalutusrihmaga laua külge kinni sidunud. Teist koera nähes haugatas Leenu paar korda ja ehmatusest äkitselt liikuma hakanud hagijas viis laua pealt kõik endaga kaasa.”

Kas armastate ise süüa teha ja mida Teile meeldib valmistada?

“Jah! Olen meeletu sööja! Katsun kodus lihtsat sööki teha ja kui midagi teen, siis suure potitäie ning söön kõik korraga ära. Ma ei oska teha nii, et jätan natukene toitu ka homseks! Mulle meeldib restoranides käia, nende puhul on hea ka see, et pakutav portsjon on konkreetne. Satun aeg-ajalt mõnda restorani, kuid üldjoontes proovin oma elu rahulikuna hoida ja mitte väga nähtaval olla. Leenu muidugi märkamatuks ei jää.”

Marek lisab, et kõige paremini tulevad tal välja küpsetised, näiteks kaneelisaiad ja koogid on tema teema.

“Soolaseid toite teen peamiselt endale ja ka Leenule valmistan eraldi roa, näiteks pardisüdameid ja kana. Minu toite saabki põhiliselt Leenu süüa,” rääkis Marek.

Millest Oma Maitse värskes numbris juttu, vaata SIIT!