Tippkokk Angelica Udeküll: minu jaoks on suvega seonduv lõhn sümbioos sulavast asfaldist ja jäätisest
Eesti tuntud koka Angelica Udeküll´i juhitud toidusaade "Suus sulav Eesti" on taas ETV-s näitamisel ja kohalike kokandushuviliste seas saavad Eestimaa maitsetest peagi osa ka lätlased, sest saade jõuab juulikuus Läti Televisiooni ekraanile. Uurisime Udeküllilt, kes on Eestimaale tiiru peale teinud, millised on parimad kohalikud suvised maitsed ja kuhu võiks suvel sööma minna? Vaata, mida tippkokk vastas!

Mille järgi said saatesse külastamist leidnud kohad valitud?
"Paikade valik oli saatemeeskonna ühine looming. Need said logistiliselt sellised, et saaksime Eestimaale ringi peale teha. Siiski, üsna mitmed kohad jäid külastamata, näiteks Saaremaale me kahjuks ei jõudnudki."
Kas see võiks õnnestuda? On saatele loota lisa?
"Tundub, et saatele võib lisa tulla, aga kinnitada ma seda veel ei saa," jäi Udeküll salapäraseks.
Isegi siis kui maitsed on võõrad, toidu juures saadakse sõpradeks. Milline võiks olla lätlaste vastuvõtt saatele?
"Lätlastele võiks see saade sama palju korda minna, kui meile Tareq Taylor´i Põhjamaade kokakunsti tutvustav sari. Kulinaaria keel on universaalne ja see seob inimesi."
Millised on parimad Eesti suvised maitsed?
"Minu jaoks on kindlasti parimad kohalikud maitsed marjad - metsmaasikad tulid kohe meelde - jogurt, jäätis. Meie aistingud pärinevad lapsepõlvest ja mulle seostub suvega sümbioos sulava asfaldi ja jäätise lõhnast."
Kuhu soovitaksite suvel sööma minna?
"Tasuks minna sellistesse kohtadesse, mis on looduses. Külastage pisut nurgataguseid kohti, minge linnast välja, meil on imetoredaid rannaäärseid restorane ja taludesse rajatud söögikohti. Neid tasuks kindlasti suvel külastada," rääkis Udeküll.
Angelica Udekülli juhtud "Suus sulav Eesti" on teisipäeviti ETV ekraanil kell 20.30.