Kas sööksite leiba, mis on valmistatud ritsikajahust? Soovitused ritsikajahu kasutamiseks pitsatainas, banaanileivas ja pannkookides
Kui punase liha söömine paneb teid mõtlema keskkonnamõjudele (kõrgemad kasvuhoonegaaside heited ja maakasutus), siis võib-olla on aeg lisada oma toitumisse rohkem putukaid? Krõbedad skorpionid, küüslaugused tarantlid ja rohutirtsud on tegelikult üsna maitsvad ja paljud tippkokad on jätkusuutliku toiduallika fännid (võtame näiteks René Redzepi, kes ütles,
et "mesi oli parim, mida ta 2017. aastal sõi").
Kui putukate neelamine teid ikkagi hirmutab, on ka teisi võimalusi, kuidas neid oma menüüsse lisada –ritsikajahu.
Ritsikajahu valmistatakse kuivatatud ja peeneks pulbriks jahvatatud ritsikatest. Saadud pulber ei meenuta algallikat ja muudab selle paljude toitude mitmekülgseks koostisosaks. Ritsikajahu saab lisada smuutidesse, suppidesse või segada tavalise jahuga leiva tegemiseks ning kõikvõimalike küpsetiste valmistamiseks, vahendab Finedininglovers.com
Ritsikajahust leiva valmistamiseks soovitatakse retseptis välja vahetada kuni veerand algsest jahukogusest. Ritsikajahu annab leivale pähklise maitse, lisaks on sellel kõrge proteiinisisaldus (umbes 62 g 100g toote kohta). Ritsikajahus on ohtralt kiudaineid, B12-vitamiini ning see on hea raua- ja kaltsiumiallikas.
Ritsikajahust pitsa: asendage veerand kuni kolmandik oma pitsataina retseptis sisalduvast jahust ritsikajahuga. Saate kõrge proteiinisisaldusega pitsa.
Ritsikajahust banaanileib: pähkline maitse sobib hästi banaanileivaga; asendage osa jahu banaanileiva retseptis, et suurendada valgu kogust.
Ritsikajahust pannkoogid: kasutades ritsikajahu pannkookides, saate tavalised hommikusöögi pannkoogid muuta supertoiduks.