Karantiiniköögi FINAAL | Kadri Valsberg ja Illimar Pilt pakuvad välja erilise maitseelamuse – TOKISAIAD
Karantiiniköögis kokkamisele aitab meil joone alla tõmmata perekond Piltseberg ehk Oma Maitse kaasautor Kadri Valsberg ja blogija ning ajakirja Pere ja Kodu kaasautor Illimar Pilt, kes võtsid toiduvalmistamisel kampa ka oma tütred!
Kokkamise väljakutse saatsid Hiiumaalt neile Jesper Parve ja Mari Ojasaar!
Ilmad on suvised ja järjest rohkem viibitakse õues. Kui plaanite lastele õuepidu korraldada või metsa matkama minna, siis Piltsbergid pakuvad selle juurde vabas õhus tokisaiade küpsetamise!
Head maitsed ja moosised naerusuud on garanteeritud! Vaata videost, kuidas tokisaiad valmisid ja proovi järele!
Tokisaiad
Retsept: Kadri Valsberg
300g täistera nisujahu
2,5 dl piima
11 g kuivpärmi
4 tl mahedat rafineerimata roosuhkrut
2 tl kardemoni
0,5 tl soola
2 tl kardemoni
2 spl extra virgin oliiviõli
Valmistamine:
- Soojenda piim käesoojaks. Sega kokku kuivpärm suhkruga.
- Teises kausis sega kokku jahu, kardemon ja sool. Lisa suhkru-pärmi segule käeosoe piim.
- Lisa piimale-pärmile jahusegu, samal ajal tainast sõtkudes. Vala juurde õli. Sõtku nii kaua, kuni tainas on kausi küljest lahti tulnud.
- Tee taignast pallike ja pane rätiku alla sooja kohta kerkima.
- Samal ajal mine õue ja valmista ette lõke, otsi välja parimad tokid, millega saaksid tokisaiu küpsetada. Muidugi too välja ka purk mahedat metsamett ja kodust moosi.
- Kui lõke valmis ja tainas mõnusalt kerkinud, siis rebi taigna küljest tükike, tee sellest kätevahel rullides ussike ja keera see toki ümber ning küpseta lõkke kohal kuldpruuniks. Võta sai toki ümbert ära ja kasta moosi ja/või mee sisse.
Häid retsepte ja soovitusi, mida lastega koos looduses olles süüa teha, vaata lisaks SIIT