Kui avokaadod on söömiskõlbmatult kõvad, siis saate banaanikoorte abil nende küpsemist hõlpsalt kiirendada. Banaanikoored eritavad taimehormooni etüleeni, seepärast pange banaanikoor (või banaan) paberikotis olevate avokaadode juurde ja rohelised puuviljad küpsevad 24–48 tunni jooksul.

Banaanikoor õrna liha jaoks

Banaanikoor sisaldab ensüüme, mis aitavad muuta liha õrnemaks. Kagu-Aasia ja Aafrika köögis pakitakse liha enne keetmist banaanikoore sisse, et see jääks eriti õrn ja mahlane.

Banaanikoor taimeväetisena

Lisaks lämmastikule ja väävlile koosneb banaanide koor üle 10 protsendi ka mineraalidest nagu magneesium ja kaalium. Seetõttu sobib see ideaalselt taimeväetiseks, mille suhtes roosid ja muud õistaimed on eriti õnnelikud. Lõigake banaanikoor tükkideks ja raputage peenral olevate taimede vahele ning rehitsege kergelt. Antud väetis muutub veelgi väärtuslikumaks, kui seda kohvipaksuga segada. Võimalusel kasutage kohvi valmistamiseks orgaanilist päritolu kohviube ja sama eelistus võiks olla ka banaanide osas. Kohvitaim ja banaanid on ühed enim taimekaitsemürkidega pritsitud kultuurid.

Toataimede puhastaja

Hüvasti tolmulapp! Kas teadsite, et toalillede tolmuseid lehti saab puhastada banaanikoore siseküljega? See seob mustuse ja tagab, et uus tolm ei ladestuks nii kiiresti. Kui praktiline!

NB! See meetod sobib siledate lehtedega taimede puhastamiseks!

Kas banaanikoori saab kompostida?

Sellele küsimusele saab lühidalt vastata – jah! Siiski tuleb kaaluda mõnda asja. Pidage meeles, et mahepõllumajandusliku kvaliteediga komposti saamiseks sobivad ainult orgaaniliselt kasvatatud puuviljade koored. Selleks, et banaanikoor kiiremini kõduneks, tuleks see tükeldada ja segada teiste roheliste jäätmetega. Banaanikoored lagunevad kiiresti ja annavad kompostile juurde palju väärtuslikke toitaineid.