27.05.2020, 00:23
Martin Hanson eestikeelsest toidukirjandusest: kärtsu ja mürtsu on vähe!
Kuna retsepte on maailmas nii palju, et ajab segadusse, on vaja hakata toiduraamatule lähenema teisiti. Näiteks teaduslikust seisukohast, kirjutades selle lõbusaks ja inspireerivaks.
FOTO:
"Eestikeelses toidukirjanduses on väga häid tõlkeid, ja mugandusi, kuid originaalkirjanduskraami toidu kohta pole. Tunnen puudust toidureisilugudest, -ajaloost ja -antropoloogiast. Kust siis ikkagi on pärit pitsa või Kiievi kotlet? Kus on restoranide, kokkade ja sommeljeede ilukirjanduslikud ülestähendamised? Me peaks toitu ja jooki juba nii palju tundma, et seda inkorporeerida oma kirjandusse või alustadagi kirjanduse loomist, istudes esiteks lauda."
Oled juba tellija?