Prantsuse röstsaia põhimõte on väga lihtne. Järelejäänud saiaviilud kastetakse muna-piimasegusse ja praetakse seejärel pannil kuni need on kuldpruunid. Kõige lihtsam on Prantuse röstsaia nautida tuhksuhkru või vahtrasiirupiga.

Vahtrasiirupi saate asendada näiteks šokolaadi- või karamellikastmega. Hästi sobib ka mesi. Ehk meeldib teile ka see ameeriklaste magus-soolane kombinatsioon, milles on oma osa krõbedaks praetud peekonil, mis on üle valatud vahtrasiirupiga?

Prantsuse röstsaia põhiretsept

4-le

Koostisosad:

3 muna

200 ml piima

1 näputäis soola

8 sl viilutatud röstsaia

Võid/selitatud võid praadimiseks

Valmistamine:

  • Vahustage munad piima ja näpuotsatäie soolaga. Järk-järgult pange röstsaia viilud muna-piimasegusse sisse, kuni sai on vedelikuga kaetud.
  • Kuumutage või pannil. Praadige selles röstsaia viilud mõlemalt poolt kuldpruuniks.
  • Serveerige soovi korral koos puuviljade, pähklite või vahtrasiirupiga.


Nipp: muna-piimasegu täiustamiseks võite seda maitsestada suhkru, vanillisuhkru või kaneeliga .

Prantsuse röstsai ilma munata

Kui te ei söö muna, ei tähenda see, et te ei saa Prantsuse röstsaia nautida. Lihtsaim viis on panna saiaviilud enne röstimist piima sisse, mis on eelnevalt maitsestatud tuhksuhkru ja kaneeliga. Banaanipiimaga variant on rikkam ja konsistentsilt originaalile lähemal. Püreestage 200 ml lehma- või taimset piima 1 küpse banaani ja vähese soolaga. Kastke segusse saiaviilud ja praadige siis läbi.

Mida koos Prantsuse röstsaiaga süüa?

Nagu pannkoogile, võib Prantsuse röstsaiale panna endale meelepärane. Katsetage hooajaliste puuviljadega, näiteks suvel vaarikate ja mustikatega. Sügisel lisavad õunad, pirnid puuviljaseid aktsente. Parim on lõigata need viiludeks. Ka kompotina on puuviljad maitsvaks lisandiks Prantsuse röstsaiale.

Prantsuse röstsai maitseb ka soolasena hästi! Pange saiale juustu ja lisage seejärel veel üks saiaviil, kastke sai muna-piimasegusse ja praadige läbi.