Pärisköögis koos lastega toimetamine on aga kordades ägedam, eriti veel siis kui võsukesed juba selleks piisavalt kaela kannavad. Väikeste inimeste tõsidust täiskasvanute tööde imiteerimisel on huvitav vaadata, kõik taignad saavad kõige põhjalikumalt segatud, mis siis, et enamus sõredamatest koostisosadest langeb lumesajuna köögipõrandale. Koos tegutsedes õpib nii laps kui lapsevanem ning ütlemata uhke on olla kellegi esimeste kokandusalaste katsetuste juures.

Kas teie lapsele meeldib mänguköögis toimetada? Kui tal seda veel ei ole, siis on just õige hetk meisterdamiseks! Kui olete tundunud, et väikesed inimesed kipuvad kööki mõnikord ehk liigselt hõivama ja perele süüa tehes oleks kiirematel hetkedel neile vaja muud rakendust leida, siis mänguköök on selleks igati sobiv väljund. Saage inspiratsiooni Tartus elava Anna-Liisa Kilki meisterdatud mänguköögist!

Anna-Liisa on tõeline osavnäpp, kes on sümpaatselt sina peal taaskasutusega. Tegus noor naine on otsekui orkester, olles õppinud inglise keele filoloogiat ja töötanud tõlkijana, lõpetas ta vahetult enne esimese lapse sündi ka Tartu Ülikooli maalieriala.

Anna-Liisa väike tütar on 3-aastane ja talle meeldib väga ema meisterdatud mänguköögis toimetada.

"See köök on multifunktsionaalne," ütles Anna-Liisa naerdes. "Laps askeldab seal tihti niisama, paneb asju kappi ja võtab välja. Teeb süüa, vaatab peeglisse ja proovib riideid selga või teeb riiulitele mänguloomade kortereid."

"Varsti on pere pesamuna jalul ja saab samuti katsetama hakata," lisas ta.

Mida mänguköögi meisterdamiseks vaja läheb?

Anna-Liisa kasutas teise ringi mööblitükke (11,4 €), köögitarvikuid ja tekstiile (kokku vähem kui 7 €).

Head meisterdamist ja kooskokkamist!