15.03.2020, 12:40
Loe ja imesta! Kesk-Aasia on kulinaarses mõttes huvitav. Pidusöökide pahupooleks on vaid, et viisakusest tuleb õgida arutul moel
Kasahstanis on niimoodi, et kõik see rahvas sööb seal kõike, tehes samas väga hästi vahet, kelle kööki süüakse. Nii teavad kõik, et samsa on Tatarstani, lagman Uiguuri-Usbekistani ja mantõ Kasahstani-Kõrgõzstani roog.
Kõigesööja Aimar Venstel teab, et Kasahstanis on söömisreeglid kindlalt paigas ning igasugune viisakas vormis keeldumine mõnest roast ei tule kõne allagi: "Bešbarmakk kui roog on vaid osa “probleemist”, palju suuremat muret valmistavad kasahhide rituaalsed lauakombed. Igal inimesel on laua taga sõltuvalt staatusest oma koht. Laua otsas istub kas kõige auväärsem külaline või vanim meessoost pereliige, suguvõsa patriarh, keda nimetatakse aksakalliks. Mida lähemal inimene istub aksakallile, seda lugupeetavam ta on.
Oled juba tellija?