Hea võileib on just see, milleta enamik eestimaalasi mõnusat hommikut ette ei kujuta. Nädalavahetustel on hea pühendada maitsva ärataja valmistamisele veidi rohkem aega ja pakkuda perele suus sulavat ahjuvõileiba!
Tatar hakklihaga, tatar niisama pudruna, aga saavutad hoopis teistsuguseid maitsetasandeid, kui lisad tavapärasele tatrale pannil praetud sibula, maksa ja kergelt võis krõbedaks praetud salveilehed. Proovi!
See rammus ja maitsev roog annab oma headest omadusest märku juba siis, kui küpsemise ajal tulvab kööki tummine juustu ja koore lõhn, mis seguneb küpseva kartuli omaga. Kartuli-juustuvormi on lihtne valmistada, kõige aeganõudvamaks osaks on kartuliviilude vormi ladumine, mida võib võtta aga omamoodi teraapiavormina. Maitseb suurepäraselt koos peedi-küüslaugusalatiga.
Karjuse pirukas ehk shepherd’s pie on pärit Briti köögist. Kuigi nimi viitab justkui tainast küpsetisele, on see hoopis ahjus üle küpsetatud vormiroog – väga maitsev ja toitev praegusel kevadtalvisel ajal.
Pühapäev ja pannkoogid kuuluvad kokku! Kui teil õnnestub küpsetada korralik pannkoogivirn ilma, et keegi sellest kogu aeg häälekalt osa endale ei nõua, siis proovige valmistada just see ahvatlev pannkoogitort! Gluteenivaba jahu appi võttes saavad uhke tordi valmis meisterdada ka need, kes nisujahu üldse ei kasuta.
Vastu kevadet söövad lapsed marju igal võimalikul kujul. Soe vorm koos jäätisega mõjub aga lausa ahvatlevalt.
Juuretise toel kerkinud rukkileib on midagi sellist, mida ei pea eestlaste jaoks pikemalt lahti seletama.
Lihtsas ja maitsvas maiuses saavad ühes suutäies kokku õun, kaerahelbed ja kuivatatud puuvili. Kuivatatud puuvilju võid oma äranägemise ja eelistuste järgi siin suupistes vahetada — hästi sobivad nii kuivatatud aprikoosid, ploomid, rosinad kui ka teised puuviljad-marjad.

Andke meile teada, mida te sel nädalavahetusel valmistate, jagades kommentaare Facebookis või märkides meid ära Instagramis #omamaitse_ajakiri