Vestluses viidati Vongerichteni uues raamatus "JGV: A Life in 12 Recipes" kirjeldatud vahejuhtumile, kus ta meenutab, kuidas sattus 1986. aastal New Yorkis the Drake Hotel retoranis Lafayette töötades konflikti ühe kolleegiga, mis päädis füüsilise vägivallaga.

Vahejuhtumi kaasaosaliseks oli Sam-i nimeline nõudepesija, kel oli iga päev kell 12:00 harjumuseks 45-minutiline paus teha, seda ajal, mil restoran oli tellimustega väga hõivatud. Kui Vongerichten palus tal ühel päeval pausile mitte minna, vastas nõudepesija, et "ta kuulub ametiühingusse."

Pärast tööpäeva lõppu palus Vongerichten peakokal ust valvata ja kutsus Sam-i endaga vestluseks külmkambrisse kaasa. Olukord väljus kontrolli alt ja Vongerichten lõi nõudepesijal ninaluu katki. Vongerichten kirjutas oma äsja ilmunud raamatus, et nad on Sam-iga endiselt sõbrad. Samuti avaldas ta, et pole oma tegevuse üle uhke ja oli šokeeritud, et teda ei distsiplineeritud. "Kõik köögis nägid juhtunut, aga keegi ei öelnud sõnagi," kirjutas ta.

Tippkoka toonane käitumine on põhjustanud jahmatust nii toiduajakirjanike kui ka teiste kokkade seas. Ehkki tunnistatakse, et Vongerichteni tegu on pärit teisest ajast, kus paljud köögid olid jõhkrad ja karmid kohad, keskendutakse täna köögikultuuri muutmisele ja lugupidavale kolleegiaalsele suhtlemisele.

Vongerichten on pärast paneeldiskussioonil öeldut vabandust palunud ja öeldut selgitanud:

"Mul on kahju vastutustundetu avalduse pärast. See ei kajasta minu seisukohta. Kolleegide austav kohtlemine on kõigis minu restoranides põhiväärtus, ma ei tolereeri kaastöötajate füüsilist ähvardamist või ründamist. Millegi sellise ilmnemisel järgneks kohe vallandamine. Kõik minu restoranides teavad seda."

"Raamatus kirjutasin ausalt oma nooruses ja varases karjääris tehtud halbadest valikutest ning üks neist hõlmas 1980ndatel füüsilist konflikti ühe töökaaslasega, kui olin 20-aastane. Ma kahetsen juhtunut ja ei ole selle üle uhke. Olen teinud kõvasti tööd restoranide pidamiseks, kus töötajad tunnevad, et nad on austatud ja hästi koheldud. Lubage mul ka märkida: see oli esimene ja ainus selline juhtum."

"Mul on tohutu austus ja armastus teiste kultuuride ja nende köökide vastu. Öeldu oli mõtlematu ja tundetu. Mul on piinlik, et ütlesin midagi, mis tekitab kahtlust minu suhtumises kaastöötajatesse."

Allikas: Fine Dining Lovers