31.01.2022, 10:16
Ubade kirju maailm — toitev, soodne ja tervislik! Lisaks nipid valmistamiseks ja chilli con carne’i, oasalati ning läätsehautise retseptid!
Ubade puhul rõhutatakse sageli esmajoones nende suurt taimsete valkude sisaldust, kuid toitainelises koostises leidub kõige enam hoopis süsivesikuid, sh kiudaineid.

.
FOTO:
Oasalatid mõjuvad alati täisroa eest. Pole vaja rohkem nuputada, mida veel lisandiks või pearoaks serveerida. Suurepärane lõunaeine!
Dhal’i võib valmistada ka läätsedest, kuid kooritud ja poolitatud mungoad sobivad India kuulsa hautise sisse sama hästi. Koos kartuliga teevad oad maitse ühtlaseks ja roa kohevaks.
Kui jogurtikaste on hakanud veidi ära tüütama, meisterda järgmine kord hummuselaadne dipp hoopis valgetest ubadest.