Supertervislik ja soodne uba: milliseid ube võib poest leida ja mida maitsvat neist valmistada?
Nippe ubade valmistamiseks
Mündised rohelise põldoa pätsikesed hirsi ja kodujuustukastmega
Kahe oa chilli con carne
Valge oa dipp rosmariiniga
Mungoa-dhal kartuliga
Punase oa salat ahjupeedi, õuna ja suitsukanaga
![.](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/af4b99c0-b8b9-11eb-98b6-49bcde121acf.jpg?noup&w=1200&h=711&ch=0.4543&cw=1&cx=0&cy=0.2312&r=16:9)
Oasalatid mõjuvad alati täisroa eest. Pole vaja rohkem nuputada, mida veel lisandiks või pearoaks serveerida. Suurepärane lõunaeine!
Dhal’i võib valmistada ka läätsedest, kuid kooritud ja poolitatud mungoad sobivad India kuulsa hautise sisse sama hästi. Koos kartuliga teevad oad maitse ühtlaseks ja roa kohevaks.
Kui jogurtikaste on hakanud veidi ära tüütama, meisterda järgmine kord hummuselaadne dipp hoopis valgetest ubadest.
Veisehakklihast ja ubadest hautises chilli con carne’s saad kasutada nii konserveeritud kui ka eelnevalt leotatud ja pehmeks keedetud ube. Mustad ja valged oad annavad kumbki eri maitset ja tekstuuri – üks jääb veidi krõmps, teine jällegi jahune.