See lihtsalt valmiv kartuli-kalavorm rõõmustab tervet peret!
Kristina Madisson-Laht
veebitoimetaja
FOTO: Foto: Kristina Madisson-Laht
Koostisosad:
2 kg
kartuleid
800 ml
20% toidukoort
250 g
hapukoort
500 g
lõhefileed
1 tk
sibulat
100 g
porrulauku
võid
soola-pipart (maitse järgi)
2 tk
loorberilehte
Valmistamine:
Haki sibul ja kuumuta pannil koos võiga kuldseks, lisa juurde toidukoor ja sega läbi.
Kuumuta ja lisa hapukoor ning sool. Kuumuta keemiseni. Viiluta kartul ja küpseta 180 kraadises kuumuses ca 30 minutit kuni kartulil on kuldne jume, nii saad roale parema maitse. Lao pool kogusest võiga määritud ahjuvormi. Pane selle peale lõhefilee ja seejärel ülejäänud kartulid. Vala kõige peale kaste.