Uues söögikohas saavad ka need, kel pole võimalik enda söögi eest maksta, värsket, kolmekäigulist toitu, ilma et peaks tšeki pärast muretsema. Toidu eest tasumine jääb patroonide hooleks.

Jon Bon Jovi selgitas möödunud pühapäeval NBC Nightly Newsile antud intervjuus uue restorani toimimise loogikat: "Avasime oma esimese The Jon Bon Jovi Soul Kitchen´i kümme aastat tagasi, et aidata vähekindlustatud peresid toiduga. Kõnesolevas restoranis saavad külastajad tarbitud toidu eest tasuda nii palju kui nad ise vajalikuks või oma rahakotile sobilikuks peavad. Kui kliendil peaks raha puuduma, siis tal on söögi eest võimalik teha vabatahtlikku tööd," rääkis ta.

"Kuna kolledžites on palju nälgivaid lapsi, siis uus söögikoht oli loogiline jätk," lisas Bon Jovi.

"Inimestel on nälgivast üliõpilasest romantiseeritud versioon. Tegelikkus aga pole nii romantiline, kui me tahaksime arvata," ütles Dorothea.

"Meie poole pöördus siinne toitlustusteenindaja ja kuna me olime teadlikud ülikoolilinnakutes olevate tudengite toiduga kindlustamatusest, siis see oli lihtsalt loomulik sobivus," ütles Bon Jovi.

Rutgersi ülikoolilinnakus asuvasse restorani pääsevad tudengid, õppejõud, ja kogukonnaliikmed elektroonilise koodikaardiga. Neil on võimalik restoranis vabatahtlikult süüa teha või annetada raha, et aidata katta kellegi teise toidule minevaid kulutusi.

Restoran pakub vegan, gluteenivaba, halali- ja koššertoitu, mis aitab ühendada erineva kultuuritaustaga ülipilasi.