Michelini toidugiidi direktor Gwendal Poullennec käis Bocuse´i perekonnale ja restorani personalile isiklikult eelnimetatud uudist edastamas. Bocuse´i poeg Jerome oli teatest väidetavalt šokeeritud, kuid ütles trotslikult, et peagi säravad restorani kolm tärni taas eredalt. "Ma garanteerin selle," ütles ta kohalikule ajalehele Lyon Capitale.

Poullennec rääkis raadiojaamale France Inter: "Ma mõistan meeskonna emotsiooni. See oli keeruline otsus, kuid Michelini jaoks oli see õiglane otsus. Muudatuse tingisid restoranis 2019. aastal söödud toidud ja otsuseni jõudsid Michelini inspektorid kollektiivselt. Restorani hinnang kajastab alati söögi hetkeväärtust. Michelini juhendis ei ole spetsiaalset kohtlemist." Ta selgitas teistes intervjuudes, et "tärnid pole päritavad ja need tuleb igal aastal välja teenida."

Intervjuus The Washington Postile ütles Poullennec, et 2019. aastal toimunud visiitide ajal olid nad leidnud "erinevusi köögi tasemes, kuid see on juhendi seisukohalt "endiselt suurepärane."

Toidukriitik Périco Légasse on nimetaud Michelini toidugiidi otsust "absurdseks ja ebaõiglaseks". Legendaarse restorani kolmest Michelini tärnist ilmajäämine tekitas pahameeletromi ka kulinaarsest maailmast väljaspool. Nimelt avaldasid Lyoni lojaalsed jalgpallimeeskonna toetajad möödunud teisipäeval Lille'i vastu Coupe de le Ligue raames saavutatud võidu järel oma meelsust, tõstes tribüünidel üles hiiglaslikud plakatid, millel oli kirjas: "Mr Paul, personne n’enlèvera une seule de vos étoiles du cœur des Lyonnais"(Hr. Paul, mitte keegi ei võta teilt ühtegi tärni ära Lyon´i elanike südames).

Lyoni linnal on pikaaegsed kulinaarsed traditsioonid ja Paul Bocuse oli ametlikult tuntud kui "gastronoomia paavst", kelle kulinaarse pärandi hulka kuulub ka tema poolt algatatud kokkade olümpiaks nimetatud võistlus Bocuse d'Or.