"Otsisin maitsetes ja maitsemeeles ning leidsin, et umbes selline võiks see olla," vastas Udeküll, kes tuunis "Kosmose" marmelaadi kaasaegsemaks, kasutades ühe koostisosana "Põltsmaa Tõmmut."

Punasesõstraželee ehk "Kosmos"

2 liitrit punaseid sõstraid
500 g moosisuhkrut
1 dl Põltsamaa Tõmmut

Valmistamine:

1. Pane marjad ja suhkur paksupõhjalisse potti ja keeda tasasel tulel umbes 10 minutit. Lisa marjadele Põltsamaa Tõmmu ja keeda kuni marjad on pehmed.

2. Suru marjad läbi tiheda sõela, vala uuesti potti ja keeda veel paar minutit. Kontrolli želee paksenemist, tõstes pisut moosi taldrikule. Kui želee hakkab tarretuma, ongi keedis valmis.

3. Vala želee puhastesse purkidesse ja sule õhukindlalt. Kosmos sobib suurepäraselt serveerimiseks leibjuustu ehk Ahja juustuga

Nüüd saavad nii nostalgitseda soovijad kui ka need, kes seni "Kosmosest" üksnes lugusid kuulnud, proovida seda ise valmistada!