"Ilmselgelt kaasnes sellega palju emotsioone" ütles ta intervjuus Washington Postile ja lisas, et "köögi tase on olnud erinev, kuid see on endiselt suurepärane".

Paul Bocuse, kes suri 2018. aastal 91-aastaselt, oli Prantsuse gastronoomia juhtfiguur, keda kutsuti Prantsuse köögi paavstiks.

Ülimalt ihaldusväärse kolmanda tähe kaotus on šokeerinud Prantsusmaad ning tekitanud segadust ja pahameelt toidukriitikute seas kogu maailmas.

Toidukriitik Périco Légasse nimetas seda "absurdseks ja ebaõiglaseks otsuseks".

"Michelin ei saa olla nii rumal," ütles ta raadiojaamas FranceInfo, väites, et kriitikud nõustusid, et toidu kvaliteet on pärast Bocuse surma paranenud.

"Ehkki oleme inspektorite otsusest ärritunud, on üks asi, mida me kunagi kaotada ei taha - see on härra Pauli hing," ütlesid restoran ja Bocuse pere peale uudise ilmsikstulekut tehtud avalduses.

Bocuse suri restorani kohal asuvas toas 20. jaanuaril 2018. Tema matustel osales ligikaudu 1000 inimest, kordades rohkem leinajaid vaatas matusetseremooniat katedraali juurde üles seatud suurtelt ekraanidelt.

Prantsuse president Emmanuel Macron kirjeldas Bocuse´i surma järel tehtud avalduses lahkunud tippkokka kui "Prantsuse köögi kehastust".

Allikas: BBC