SPARi litsentsiomanik Põhja-Itaalias, Aspiag Service panustas üle 2,5 miljoni euro hoone renoveerimisse ja poeks kohandamisse.

Poe esindajad on märkinud, et nad on teadlikud vastutusest, mis kaasneb nii silmapaistvas asukohas paikneva ajaloolise hoonega.

Sellest annab märku ka kaupluse ajaloolise interjööriga võimalikult hellalt ümberkäimine, näiteks terves poes on LED-valgustid ja seintel olevate maalingute ning lagede säästmiseks on paigaldatud kohtvalgused poeriiulite külge.

Freskod toidupoe laes.
Poe soojendamiseks ja sooja vee tootmiseks kasutatakse jahutusseadmete poolt tekitatud soojust, lisaks võimaldavad külmutusseadmete ja seinakappide uksed säästa energiat ja piiravad niiskuse või külma õhu sattumist poodi.

Esteetikasse on samuti panustatud, nimelt madalad puidust riiulid võimaldavad klientidel takistuseta nautida ruumi ilu.

Kaupluse 580 ruutmeetri suurusel müügipinnal pakutakse valdavalt toiduaineid. Pood on varustatud seitsme kassaga, millest neli on iseskaneerivad jaamad.

Poel on vastavalt klientide nõudmisele pikk lahtiolekuaeg: kella 8–21, seitse päeva nädalas. Kaupluses saab tööd 41 inimest.

Tootevalik on spetsiaalselt kohandatud kohalikele elanikele, pakkudes rikkalikku valikut igapäevaste ostude tegemiseks. Omale meelepärast leiavad siit ka turistid ja üliõpilased.

DESPAR Italia nägi hoones potentsiaali ja tegi selle säilitamiseks koostöös kohaliku muinsuskaitsega kõik vajaliku. Kaupluse riiulite, valgustite ning muude süsteemide jaoks välja töötatud lahendused paigaldati selliselt, et seinad ja nendel asuvad maalingud jääksid täielikult puutumata.

Ettevõttel on varasem kogemus poodide avamisel Verona, Trento ja Vicenza linnades asuvates ajaloolistes hoonetes. Näiteks 2014. aastal Trento linnas avatud EUROSPAR paikneb renessansi perioodist pärit hoones Palazzo Nogarola Guarentis. Tollal investeeriti ca kolm miljonit eurot ja võeti kohustus hoones asuvaid kunstiteoseid kaitsta ja säilitada.

Allikas: Spar International